23 oktober 2021
13:00

Referat: Lunds FF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Viktor T, Chanon, Matte, Maksym – Markus, Pontus, Alex, Oskar – Anton, Simon

Avbytare var Mahsum som spelade anfallare sista 27 minuterna, Bashar som spelade höger yttermittfältare sista 20, Gotte som spelade innermittfältare sista 16 och Samuel som inte spelade alls.

Vi fick precis den inledning vi behövde för att lösa upp eventuella nervknutar när Marcus efter ett väl iscensatt anfall slog ett inlägg som efter lite störning av Simon (?) fumlades i mål av målvakten med viss hjälp av en utespelare. Vi hade som taktik att ligga rätt lågt i början och försöka spela långbollar i djupet. Det senare lyckades vi hyfsat med utan att så långt skapa några heta chanser vilket inte heller de gjorde. Vi rullade dock runt föredömligt i försvaret tills vi hittade bra passningsvägar framåt.

Efter 26 min gjorde vi 2-0 när Simon spelade fram Oskar som först höll undan en spelare på var sida, sedan fintade (?) skott men vände utåt för att sedan göra ett mycket säkert avslut i bortre hörnet.

I den 35:e min var det dags för ett nytt självmål och den här gången behövde han inte ens någon ”hjälp” att få bollen över egen mållinje. . En ytterligt lös bakåtpassning rakt på honom lyckades han på något konstigt sätt tappa kontrollen över. Hade man sett ett sådant mål på teve hade man starkt misstänkt att illegalt spel var inblandat. Det blev en viss förvirring om ifall bollen var över linjen eller ej men efter vad som verkade en viss tvekan från domaren blåste han för mål, vilket vad jag efter prat med spelarna förstått var korrekt även om det var fullständigt omöjligt att bedöma från min position.
3-0 kändes ju lite väl bra och det dröjde bara 2 min efter 3-0-målet innan Lunds FF (i forts kallat LFF). I övrigt mest lite halvchanser på slutet av halvleken.

I andra halvlek var det länge i princip LFF mot Adrian. Under första halvan av halvleken hade de jättemånga avslut på mål och flera situationer ytterst nära vårt mål. Adrian fick vid ett tillfälle göra tre svåra räddningar inom loppet av en halvminut. De hade också i den 62:a min en boll inne men det dömdes bort för ruff. Ännu en gång dröjde beslutet i en viktig situation och LFF-spelarna trodde ett tag att målet godkänts men så blev det alltså inte.

Så långt hade vi efter paus skapat ytterligt lite i chansväg men Mahsums inhopp innebar en klar injektion. Det hade inte gått många sekunder innan han dribblat sig förbi tre man längs kortlinjen och kom rätt nära mål innan passningen in mot mitten misslyckades och några minuter senare upprepade han i stort sett detta men med samma dåliga utdelning. Pontus och Mahsum fick sedan väldiga frilägen (kan man säga så?) men missade båda.

De sista 10 minuterna var det åter LFF som hade flera farliga lägen; en nick i ribbans överkant, ett långskott nere vid stolproten där Adrian gjorde en strålande räddning till en resultatlös hörna och därutöver två långskott som strök någon decimeter utanför stolpen.

Vi gjorde en ganska bra match men hade också i princip alla marginaler med oss (men en mycket duktig målvakt som ju också ingår i laget) framför allt taktiskt men LFF var hela matchen intensiva och löpvilliga och visade en väldigt god moral när så mycket gick dem emot och var också bättre än åtminstone jag förväntat mig, i synnerhet efter vårt förra möte där de var rätt tama och vår 2-0-seger var otroligt stabil.

De tre poängen var naturligtvis extremt viktiga och att Turkisk Center efter att först med ett helt nytt lag från 1 sept tagit 10 poäng på 4 matcher nu förlorat 3 raka med den sammanlagda målskillnaden 3-16. Idag med 3-1 mot Heleneholm, ett lag de dock ska möta igen redan på onsdag i en hängmatch från den dagen också vår match mot LFF blev inställd p.g.a. usel plankvalité.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 1-5 Avslut på mål: 9-18 Avslut utanför: 3-8